Somnul bebelusului: Cat doarme un bebe de 2 luni?

Somnul bebelusului: Cat doarme un bebe de 2 luni?

Somnul bebelusului: Cat doarme un bebe de 2 luni?

Sursa foto: mamalatinas.com

Somnul bebelusului este o adevarata enigma, mai ales in primele luni de viata. Iar acest lucru poate trezi foarte multe frustrari parintilor satui de treziri dese, de perioade active pe timpul noptii si de un dezechilibru total. Cum poti scapa de acest haos? Intelegand schimbarile prin care acesta trece in primul an de viata precum si ce ai putea face pentru a-l transforma intr-un campion la somn.

De cate ore de somn are nevoie un bebe de 2 luni - bazele bioritmului

Conform unui studiu realizat de Insitutul American de Sanatate, primele doua luni din viata unui bebelus sunt destul de derutante. In aceasta perioada, nou-nascutii nu reusesc sa faca diferenta intre zi si noapte, intrucat nu si-au dezvoltat inca propriile ritmuri circadiene ale productiei de melatonina. Astfel, in primele doua saptamani de viata un copil doarme aproximativ 16-18 ore. De la 2 saptamani si pana la 2 luni beblusii dorm in medie intre 15,5 si 17 ore. Ulterior, timpul de somn va fi redus, beblusii avand la 3 luni nevoie in medie de 15 ore de somn.

bazele bioritmului

Cat doarme un bebe de 2 luni ziua si cat noaptea?

Statisticile sugereaza faptul ca majoritatea beblusilor repartizeaza cele 15,5-17 ore de somn in 8,5-10 ore de noapte si 6-7 ore de zi.

Totusi, nu te ingrijora daca bebele tau are alt program. Sunt foarte multi copii care prefera sa inverseze intervalele, dormind preponderent ziua si fiind activi noaptea. Daca acesta este si cazul copilului tau, inainte de a-ti face griji, gandeste-te la factorii care ar putea cauza aceasta: cum este programul de somn al casei? Exista niste ritualuri pe care le respecti constant si care sa ajute copilul sa inteleaga ca este momentul somnului de seara (cum ar fi imbaiatul, plimbarea de seara si chiar explicarea).

De asemenea, nu te ingrijora daca copilul tau se trezeste de foarte multe ori. Chiar daca doarme 17 ore, este normal ca somnul sa se realizeze in reprize.

cat doarme un bebe de 2 luni ziua si cat noaptea

Sursa foto: mumsgrapevine.co.uk

Fii realist!

Multi parinti spera ca micutul lor va fi un campion la somn, ca va dormi toata ziua, ca va pica imediat dupa baita... insa nu este asa. Nadav Traeger, directorul spitalului pediatric Westchester Medical Center incurajeaza parintii sa aiba rabdare si sa realizeze ca bioritmul fiecarui copilas se formeaza in timp. Obiceiurile cu privire la somn se modifica extrem de mult de-a lungul timpului, motiv pentru care ingrijorarea nu este indicata.

Creeaza mediul potrivit!

Creeaza mediul potrivit!

Sursa foto: msn.com

Pentru ca bebele tau de 2 luni sa poata dormi pana la 17 ore, este nevoie sa ii asiguri un mediu prielnic. Astfel, indiferent ca micutul tau are camera lui, sau doarme cu tine, asigura-te ca are un loc relaxant si linistit, unde sa se bucure de aer curat. Ce poti face pentru a imbunatati calitatea somnului bebelui tau de 2 luni?

  • Asigura-te ca este curat si uscat inainte de culcare - nu neglija igiena copilului. Chira daca doarme mult, are nevoie de scutece curate si de cat mai mult contact cu apa. Servetelele umede reprezinta o solutie rapida si eficienta pentru igenizarea copilului, dar medicii recomanda ca la fiecare schimbare de scutec sa speli funduletul copilului cu apa calduta si sapun pentru bebelusi. Acest contact cu apa si aerul relaxeaza micutul si ii oxigeneaza mai bine pielea, iar acest lucru poate rezulta si intr-un somn mai bun;

Creeaza mediul potrivit! 

Sursa foto: bloomingbath.com

  • Aeriseste camera copilului de fiecare data cand nu se afla in ea... iar daca el petrece timp preponderent in camera, atunci poate ar fi bine sa faceti un ritual din a iesi, macar cateva minute, afara. In acest timp poti aerisi. Aerul curat este extraordinar pentru somnul micutului tau;

  • Lasa jucariile in camera de joaca: bebele de 2 luni inca nu stie sa se joace. Din acest motiv, tot ceea ce noi, ca parinti, punem in jurul lor, nu face decat sa le distraga atentia si sa ii incarce. La somn, insa, nu are nevoie de foarte multe culori in jur.

Asadar, un bebelus de 2 luni doarme in medie 15,5-17 ore/zi. Insa, daca al tau nu se afla in grafic, nu te ingrijora. Fiecare om este unic. Foarte multe obiceiuri se vor modifica in timp. Ai incredere!

Copilul tau cat doarme in mod normal? Lasa-ne un comentariu mai jos!