Jocuri de interior pentru copii + 31 idei pentru vârste diferite

Posted On: Feb 11, 2020

Categories: Activitati copii

Author: Gratiela

Jocuri de interior pentru copii + 31 idei pentru vârste diferite

Sursa foto: firstcry.com

Joaca reprezintă cea mai importantă formă de învățare a copiilor. Totuși, ce faci atunci când afară plouă, ninge sau pur și simplu nu ai energia necesară pentru a ieși afară? Simplu: rămâi în casă și gândești cât mai multe activități pentru copilul tău. Este important ca în momentele în care tu gătești, lucrezi sau ai orice altceva de făcut, să oferi copilului tău o alternativă statului pe tabletă/calculator sau privitului ore în șir la televizor.

Astfel, dacă vrei să vezi care sunt cele mai populare jocuri de interior pentru diverse vârste, citește în continuare.

Jocuri distractive de interior pentru copii

Distracția este cheia învățării. Așadar, uite care sunt cele mai distractive jocuri de interior pentru toate vârstele (jocuri pe care le puteți juca toți, de la mic la mare):

  1. Mima

Sursa foto: 123rf.com

Acesta este un joc pe care îl poate juca toată familia cu succes… chiar de când copiii au 3 ani. Chiar dacă nu vor participa la identificarea cuvintelor mimate de adulți, vor fi mai mult decât fericiți să mimeze ei și să vadă aprecierea celorlalți atunci când cuvântul este ghicit.

2. Ce încape într-o valiză?

Sursa foto: verywellfamily.com

Acesta este un joc ce poate fi practicat oriunde, inclusiv în mașină sau la masă. Copiii sunt stimulați să se gândească la obiecte care să fie suficient de mici încât să încapă într-o valiză dar și să învețe să folosească alfabetul corespunzător. De asemenea, creativitatea lor este stimulată.

3. Jenga

Sursa foto: pinterest.com

Un joc pentru toată familia care stârnește hohote de râs micuților, mai ales atunci când adulții sunt cei ce dărâmă turnul.

4. Twister

Sursa foto: gameonfamily.com

Pentru toate vârstele, acest joc amuzant contribuie la mobilitatea celor mici, precum și la coordonarea membrelor în recunoașterea culorilor.

5. Bowling 

Sursa foto: pinterest.com

Nu trebuie să mergi la sală pentru a juca bowling.Poți face campionate cu întreaga familie, dar mai ales cu micuții, acasă… în sufragerie! 

Jocuri de interior pentru copii de grădiniță

6. Hockey cu baloane

Sursa foto: bookmyballoons.in

Acesta este un joc extrem de distractiv pentru copiii mici și se poate juca extrem de ușor, fără a necesita multă recuzită.

7. Piticot

Sursa foto: boardgames-blog.ro

Un joc care a supraviețuit anilor, Piticot încă satisface exigențele celor mici. Adrenalina zarului și a provocărilor poate îmbrăca extrem de multe forme. 

8. Micul inventator

Sursa foto: mommypoppins.com

Micuților le plac experimentele. De asemenea, noile generații sunt îndrăgostite de slime. Din acest motiv, fie că decizi să îi ajuți tu să facă experimente, sau le cumperi un chit existent pe piață, poți face pe inventatorul cu ei de la 3-4 ani.

9. Casa de păpuși

sursa foto: creatandbarrel.com

Tuturor copiilor le plac jucăriilor. Din acest motiv cel mai adesea le place să se joace de-a oamenii mari și să pună alte jucării să petreacă, să facă mâncare sau chiar să meargă la lucru. Dacă ai un copil cu o nevoie deosebită de control, este posibil ca acesta să fie un joc pe care să îl adore.

10. Lego (construcții)

sursa foto: haoss.org

Copiilor le plac construcțiile așa că nu trebuie să te mire dacă sunt în stare să petreacă ore întregi realizând turnuri atunci când au piesele potrivite. 

11. Domino

Sursa foto: pinterest.com

Există pe piață atât de multe modele Domino încât pot satisface orice nevoie. De la aranjarea animalelor, a mașinilor și până la sortarea personajelor Disney, piesele de Domino moderne sunt mai mult decât potrivite pentru distracția copiilor de grădiniță.

12. Vânătoarea de mărunțiș

Sursa foto: letidor.ru

După ce copilul învață să nu mai introducă orice lucru în gură, vânătoarea de mărunțiș poate fi un joc extrem de interesant, mai ales dacă îl înveți să își păstreze bănuții într-o pușculită.

13. Vânătoarea de culori

Sursa foto: flickr.com

Vânătoarea culorilor este un joc ce nu necesită absolut niciun fel de recuzită. El antrenează atenția copilului și spiritul de observație. 

14. De-a v-ați ascuselea

Sursa foto: pinterest.com

Jocul copilăriei care distrează orice copil… și orice adult. Mai ales atunci când preșcolarii sfidează regulile evidente ale vieții și speră că în spatele unei perdele vor fi invizibili. Se poate transforma într-o activitate savuroasă și plăcută pentru întreaga familie.

15. Curse cu mașini

Sursa foto: shutterstock.com

Dacă îi plac mașinile atunci nu are nevoie decât de o podea liberă și de colecția sa. Distracția va fi pe măsură.

16. Fazan

Sursa foto: iamexpat.nl

Fără recuzită, doar cu inspirație. De când învață cuvintele se poate lucra cu o literă și, ulterior, cu câte două litere. Își îmbogățește vocabularul și simte că se conectează la tine.

17. Basketball de interior

Sursa foto: pinterest.com

Un joc menit să ajute la coordonare, precum și la dezvoltarea mușchilor și articulațiilor. 

18. Construcția unui cort

Sursa foto: pinterest.com

Copiilor mici le plac corturile și activitățile care implică prezența adulților. Prin această activitate simt că pleacă într-o aventură, chiar dacă rămân acasă. Dacă optezi și pentru muzică pe fundal, sigur activitatea va fi una extrem de reușită.

19. Golf pentru copii

Sursa foto: tlcme.com

Pentru vremea ploioasă, golful de interior se dovedește o activitate pe placul copiilor și al tăticilor. 

20. Jocuri de cărți

Sursa foto: firstcry.com

Există o multitudine de cărticele speciale pentru copii, pline de imagini, care nu necesită citirea.

21. Pune coada măgărușului

Sursa foto: pinterest.com

Legat la ochi, copilul va trebui să nimerească acolo unde trebuie, coada. Puteți confecționa elementele împreună, pentru și mai multă distracție.

22. Atinge și ghicește obiectul

Sursa foto: pinterest.com

Există multe moduri de a juca acest joc. Ideea este să fie alese obiecte cât mai variate, pentru ca micuțul să învețe cum să recunoască obiectele și în absența vederii. 

Jocuri de interior pentru copii de 7-12 ani

23. Monopoly

Sursa foto: pinterest.com

Jocul care unește generațiile de ani buni se regăsește acum în variante tot mai diverse, pentru orice categorie de vârstă. 

24. Spânzurătoarea

Sursa foto: pinterest.com

Nu ai nevoie decât de un pix și de o foaie de hârtie plus multă imaginație! Cuvintele noi se învață, cele vechi de consolidează!

25. X și O

Sursa foto: pinterest.com

Un joc de atenție și perspicacitate care antrenează copiii de toate vârstele, dar mai ales de școală primară.

26. Sudoku

Sursa foto: pinterest.com

Pentru copiii care sunt fascinați de matematică, Sudoku este alegerea perfectă.

27. Scrabble

Sursa foto: pinterest.com

Joc de cuvinte potrivit pentru toți copiii, mari și mici, din momentul în care învață să scrie. Antrenează vocabularul și imaginația.

28. Jocuri de cărți elaborate

Sursa foto: pinterest.com

Trombon, macao, șeptică, război, tabinet, inimi, whist, rentz… și multe, multe altele. De când înțeleg simbolurile jocului de cărți, copiii se pot distra pe cinste.

29. TOMAPANT

Sursa foto: play.google.com

Țări, Orașe, Munți, Ape, Plante, Animale, Nume și… Total. Un joc pentru familie în urma căruia toată lumea are de câștigat: cultură generală!

30.  Show de magie

Sursa foto: momjunction.com

Tot mai mulți copii sunt fascinați de magie. Și, cum pe piață există o multitudine de seturi de obiecte și cărticele cu trucuri, devine tot mai ușor pentru ei să se joace de-a magicienii!

31. Boggle

Sursa foto: tes.com

Asemenea jocului Scrabble, Boggle ajută la dezvoltarea vocabularului și a atenției în vânătoarea cuvintelor. Potrivit pentru toate vârstele!

Așadar, există multe modalități de a petrece timp de calitate în familie. Prin joc oamenii învață, se distrează și își satisfac multe nevoi, dintre care cea mai importantă este cea de conectare!