De ce sa tii cont cand alegi incaltamintea copilului tau - Ghid pentru primii pasi

Posted On: Jan 19, 2021

Categories: Lumea modei pentru copii

Author: Gratiela

De ce sa tii cont cand alegi incaltamintea copilului tau - Ghid pentru primii pasi

F2TA1YOaWbjkIo-L6zCJeWOBW7VzzRS10-naR40WjpXt-D-8yG0zAGp8MuTbz3hKngYiTqVAsTvqptz8jx8suUnyNbHN7_nT6CN3RPvr28kpmqF82vLav9cHUB9OGwf5nmDpUZV3



Piata abunda de incaltaminte pentru copii. Cu toate acestea, putini sunt parintii care stiu cum sa aleaga o pereche potrivita pentru micutii lor. Desi e foarte tentant sa optezi pentru cei mai aspectuosi pantofi, realitatea este ca atunci cand vine vorba despre mers, altul ar trebui sa fie criteriul de selectie. 

Probabil ai intuit deja: confortul!

Primii pasi sunt extrem de importanti… dar la fel sunt si urmatorii! In talpi exista o multime de centri nervosi care pot fi afectati de o incaltaminte nepotrivita. In plus, daca piciorul nu este bine sustinut pot aparea probleme de mers, precum si alte patologii dintre cele mai neplacute.

Astfel, te invitam sa citesti in continuare pentru a vedea cum sa alegi incaltamintea potrivita pentru copiii tai, astfel incat sa le asiguri o experienta de mers cat mai placuta!

Grija pentru picioare… de la primii pasi!

Din momentul in care bebelusul incepe sa faca primii pasi, sustinut de mobilier, este important sa te gandesti la ce pantofi sa ii cumperi.

Piciorul este o structura complexa formata din 26 oase mici, dar extrem de puternice, asezate astfel incat sa poata sustine intregul corp. Mai mult, ele trebuie sa se poata adapta suprafetelor inegale si sa absoarba socurile fiecarui pas.

IacDNz5_8x33BbLhIpngYu5Ir0sbuAFaN5W0ZZskiCtwLm9rZ2r-TLlDrLZLuUL70_6xWFx59fh2cVQJFAgBIdw0XgCbHiqowElE-K72xnpIHNZVeOP_mt1XbLtHGX6EZtSJRRRW

In plus, piciorul bebelusului este mai mult cartilaginos decat osos. Cu toate ca structura piciorului se dezvolta complet pana la 2 ani, oasele in sine nu se intaresc decat undeva aproape de 18 ani. Tocmai din acest motiv este esential sa acorzi o atentie deosebita detaliilor atunci cand alegi incaltamintea pentru copii!

Recomandari de incaltaminte pentru copii

In primii doi ani de viata majoritatea copiilor prezinta un fel de „tampon gras” in zona arcadei piciorului, care lasa impresia ca micutul are piciorul plat. Mult parinti care nu stiu acest lucru se tem ca bebe ar putea avea platfus. Dar nu este cazul. Acest surplus de grasime ofera un suport natural piciorului.

Astfel, specialistii din cadrul Academiei Americane de Pediatrie recomanda parintilor sa acorde o atentie deosebita pantofilor pe care ii aleg pentru micutii lor, mai ales in perioada in care acestia invata sa mearga.

Cele mai importante aspecte de care sa tii cont sunt:

  • Incaltamintea de copii sa aiba talpi flexibile. Talpa flexibila permite piciorului sa se indoaie suficient incat sa ii lase copilului impresia ca este descult. In felul acesta exerseaza mersul intr-un ritm cat mai natural.

  • Incaltamintea pentru copii sa aiba talpi antiderapante. De asemenea, este important ca talpa sa nu fie complet dreapta si fina. Talpile antiderapante ajuta micutul sa nu alunece, sa nu cada… si sa poata exersa mersul in siguranta!

  • Incaltamintea de copii sa fie de marimea potrivita. Aici este foarte important sa tineti cont ca pantofii bebelusului sa se potriveasca si sa nu fie prea mici!

  • Incaltamintea de copii sa fie facuta dintr-un material care sa lase pielea sa respire. Materialele cele mai bune in acest sens sunt pielea si plasa.

  • Incaltamintea pentru copii NU trebuie sa fie rigida si compresiva. Acest lucru poate provoca deformare, slabiciune si chiar pierderea mobilitatii.

  • Incaltamintea pentru copii trebuie sa aiba talonet.

  • Pantofii trebuie sa fie prevazuti cu un suport pentru mentinerea calcaiului si nu trebuie sa fie prea largi, pentru a nu le scapa celor mici din picioare.

Idei incaltaminte bebelusi

Uite cateva idei de incaltaminte copii care te pot inspira:

  • Botosei bebelusi potriviti pentru primii pasi

Poze, marimi si pret ➞ AICI

  • Balerini pentru fetite

Poze, marimi si pret ➞ AICI

Poze, marimi si pret ➞ AICI

Cum alegi incaltamintea pentru copii

Pentru a putea alege corect o pereche de pantofi pentru copii este important sa intelegi constructia acestora.

Astfel, un pantof (fie el elegant, adidas si chiar gheata) se constituie din:

  • Partea superioara: care trebuie sa fie din materiale moi si care sa permita piciorului sa respire. 

  • Brantul: trebuie sa fie din material absorbant. 

  • Talpa exterioara: trebuie sa asigure aderenta, amortizare si flexibilitate pentofului.

  • Tocul: este preferabil sa lipseasca. Copiii mai mari pot purta pantofi cu toc, dar nu mai mare de un centimetru. In caz contrar piciorul poate aluneca inainte, strangand degetele piciorului.

Idei inspirate de adidasi copii

Cand vine vorba despre adidasi si tenisi copii, cu siguranta vei vrea sa alegi ceva comod si care sa respecte regulile de mai sus. Eleganta nu este atat de impotanta ca in cazul unui pantof, dar asta nu inseamna ca nu poti obtine si confort si aspect, deopotriva. 

Uite cateva recomandari de adidati/tenisi copii:

  • Adidasi baieti:

Poze, marimi si pret ➞ AICI

Poze, marimi si pret ➞ AICI

  • Adidasi fete:

Poze, marimi si pret ➞ AICI

Poze, marimi si pret ➞ AICI



Idei inspirate de ghete copii

Avantajul suplimentar al ghetelor fata de papuci, adidasi sau chiar pantofi, consta in aceea ca au capacitatea de a sustine gleza copilului.

Uite cateva recomandari de ghete bebelusi:

  • Ghete baietei

Poze, marimi si pret ➞ AICI

Poze, marimi si pret ➞ AICI

Poze, marimi si pret ➞ AICI

  • Ghete fetite

Poze, marimi si pret ➞ AICI

Idei inspirate de cizme copii

In ce priveste oferta de incaltaminte pentru copii de iarna, aceasta este extrem de ofertanta. Copiii se pot bucura atat de confort cat si de eleganta, in timp ce alearga prin zapada!

Astfel, uite cateva idei inspirate de cizme copii:

  • Cizme baieti

Poze, marimi si pret ➞ AICI

Poze, marimi si pret ➞ AICI




  • Cizme fete

Poze, marimi si pret ➞ AICI

Asadar, alegerea pantofilor potriviti pentru un copil care tocmai invata sa mearga poate fi o reala provocare. Cu toate acestea, atunci cand stii care sunt lucrurile de care trebuie sa tii cont… parca nu mai este la fel de greu!

Astfel, nu uita ca pe juliakids.ro gasesti incaltaminte copii ieftina si de calitate, numai buna pentru primii pasi ai micutului tau!



Sursa foto: freepik.com, juliakids.ro